FacebookInstagramYouTubeSpotify

hvem er Koret Artemis?

Koret Artemis er et ambisiøst kvinnekor i Oslo med et formål om å feire kvinnestemmen gjennom verdens tradisjonsmusikk. Koret består av ca 30 kvinner i alderen 25-35 år, med et repertoar der norsk musikk møter folketoner fra andre deler av verden, som Balkan og Midtøsten. I dette musikalske møtestedet oppstår det noe nyskapende og spennende, som gir Artemis sitt særpreg. I tillegg har koret et stort fokus på tilstedeværelse gjennom sangmeditasjon og -improvisasjon. Med taktfaste trommeslag og den allsidige kvinnestemmen ønsker Artemis å tilgjengeliggjøre verdens musikalske kulturarv i tillegg til å vise frem nytolkninger av populær- samt originalmusikk.


Koret Artemis er stiftet og dirigert av Daniel Bahram.

Ønsker du å booke oss til et arrangement?

kontakt@koretartemis.no

Du finner oss nå på digitale strømmetjenester som Spotify, Tidal og Apple Music!

Hvorfor navnet Artemis?

Gudinnen Artemis fra gresk mytologi var dronning over skogen, ville dyr og alle fjell øyet måtte se. Jaktens gudinne og et symbol på månen, dens faser og alt den feminime kraften. Hun var en forkjemper og beskytter av kvinner og deres barn, og ble et ikon for både barsel og fødsel.  Artemis var svært glad i musikk, dans og korsang. Hennes følgere arrangerte ofte store festivaler hvor de danset og sang rundt bålet og dyrket naturen rundt dem. 


Artemis ble et symbol på den sterke feminine kraften til kvinner - den kloke som den impulsive, den barmhjertige som den nådeløse og den kjærlige som den hevngjerrige. Ingen mann, kvinne eller skapning kunne noen gang fortelle henne hvordan hun skulle te seg - det var det kun hun som kunne bestemme.  


Det var derfor aldri noen tvil hvem vi skulle kalle koret opp etter. 

FacebookInstagramYouTubeSpotify